Welcome from the Principal

Ms Bergström handing out the Barbara Bergström Award to our valedictorian of 2017

 

 

Kära elever och vårdnadshavare, 

 

En ny termin har börjat, och det känns bättre än någonsin. Jag har de senaste dagarna besökt många klassrum och ser att riktigt lärande redan påbörjats. Jag möte nyfikna elever dagligen, och ett fantastiskt team av entusiastiska lärare. Skolan har växt, och vi är nu drygt 900 elever, och runt 80 anställda. Vi har inrättat ett två nya arbetslag, musiklärarna har fått bli ett eget, och våra idrottslärare, livskunskapslärare och hemkunskapslärare har bildat ett Health Department där man försöker se holistiskt på eleverna och deras hälsa utifrån mat, idrott och livskunskap. De har också dragit igång ett sömprojekt, för att få våra elever att sova mer för att öka sitt lärande på dagtid. 

Vi har också 9 förstalärare som håller i olika projekt för att förbättra förutsättningar för lärandet här hos oss. Bl.a kommer de att arbeta med att visualisera betygsnivåerna för eleverna, stärka SVA-ämnet, stötta nyutexaminerade lärare och öka läsförståelsen. 

Vårt café bemannas numera av Mr Rapp, som fått igång försäljning av smörgåsar och smoothies på rasterna och han kommer snart att dra igång utomhusbio på vissa raster. House Capitains är i fullgång med att besöka de nya åk 4 eleverna som i år fått egna klassrum och ämneslärare. 

Ett skönt och lärorikt skolår önskar jag er alla! 

 

Annakarin Johansson

Rektor

 

 

 

 

Kära elever och vårdnadshavare,

 

Att få träffa er på skolavslutningen var ett stort ögonblick för mig och jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med er nästa läsår. Jag har tagit på mig den här rollen som tillförordnad rektor på IES Liljeholmen med stor ödmjukhet men också med tilltro till att det här kommer att bli bra. Ni har varit med och skapat en mycket bra skola tillsammans med min företrädare Mr Gehlin och de otroliga lärarna  och personal som arbetar här.

 Som jag sa i mitt tal på skolavslutningen, för att lära sig något nytt - anta en ny utmaning, så måste man ruskas om lite. Detta gäller alla, vare sig man är ung eller gammal, nybörjare eller erfaren, elev eller lärare, förälder eller skolledare. Men efter omruskningen kommer aha-ögonblicket, när poletten ramlar ner. Tillsammans kommer vi att få flera aha-ögonblick och det ser jag fram emot.

  Jag önskar er en skön vilsam sommar, men också att ni utmanar er själva att pröva något nytt. Kanske simma lite längre än ni gjort, springa lite fortare, läsa en bok, se in film på engelska utan textning?

 

Vi ses igen den 18 augusti!

 

Vänliga hälsningar

Annakarin Johansson

Interim Principal

 

 

Kära elever och vårdnadshavare!

Det har så, efter avklarad skolavslutning och avtackning  blivit dags för mig att avsluta det första läsåret på Internationella Engelska Skolan Liljeholmen. Ett fantastiskt första läsår har vi haft, som bjudit på både glädjeämnen och utmaningar. Det är i dessa dagar svårt för mig att känna att vi närmar oss slutet på något, när nästan all min tid de senaste månaderna har inneburit en tid i startgropen med förberedelser inför nästa läsår.

Men jag minns våra första veckor, när jag åkte fram och tillbaka mellan diverse butiker och skolan, för att komplettera vår utrustning med diverse klockor, tennisbollar, hyllor och ramar.

Att vi har gjort en sån här resa tillsammans, från en tom byggnad till en färdig skola, är en erfarenhet vi alla skall vårda minnet av för resten av våra liv. “Vågar vi?” -“Ja!” “Klarar vi det?” -”Absolut!”. Många är de mållinjer som korsats, projekt som färdigställts och drömmar som gått i uppfyllelse på grund av att just dessa två frågor besvarats på just det sättet. Nu är Internationella Engelska Skolan Liljeholmen ett faktum. En skola, där det tidigare inte fanns en skola. Inget hade varit möjligt utan det arbete som vår duktiga personal lagt ner, ett stort tack till er, men viktigast var modet att ta steget till att bli en elev. Nu går vi nästa läsår till mötes, med en större skola, med fler elever och lärare som mål.

Men först skall vi alla koppla av, och koppla bort vardagens rutiner; såväl glädjeämnen som (framförallt) bekymmer. Sommarlov, semester och ledighet är det som just nu ligger oss allra närmst. Ta vara på den tiden, jag önskar er en skön och vilsam sommar med bad, sol och varma sommarkvällar.      

Jag är fylld av tacksamhet och vördnad för den chans som erbjöds mig i och med att jag fick jobbet som Rektor på den här skolan. Efter ett decennium av arbete inom skolvärlden och Internationella engelska skolan kan jag konstatera att detta första läsår på vår skola är det bästa jag har upplevt.

Kära vänner; ha en underbar sommar!