Welcome from the Principal

Kära elever och vårdnadshavare,

 

Att få träffa er på skolavslutningen var ett stort ögonblick för mig och jag ser mycket fram emot att få arbeta tillsammans med er nästa läsår. Jag har tagit på mig den här rollen som tillförordnad rektor på IES Liljeholmen med stor ödmjukhet men också med tilltro till att det här kommer att bli bra. Ni har varit med och skapat en mycket bra skola tillsammans med min företrädare Mr Gehlin och de otroliga lärarna  och personal som arbetar här.

 Som jag sa i mitt tal på skolavslutningen, för att lära sig något nytt - anta en ny utmaning, så måste man ruskas om lite. Detta gäller alla, vare sig man är ung eller gammal, nybörjare eller erfaren, elev eller lärare, förälder eller skolledare. Men efter omruskningen kommer aha-ögonblicket, när poletten ramlar ner. Tillsammans kommer vi att få flera aha-ögonblick och det ser jag fram emot.

  Jag önskar er en skön vilsam sommar, men också att ni utmanar er själva att pröva något nytt. Kanske simma lite längre än ni gjort, springa lite fortare, läsa en bok, se in film på engelska utan textning?

 

Vi ses igen den 18 augusti!

 

Vänliga hälsningar

Annakarin Johansson

Interim Principal

 

 

Kära elever och vårdnadshavare!

Det har så, efter avklarad skolavslutning och avtackning  blivit dags för mig att avsluta det första läsåret på Internationella Engelska Skolan Liljeholmen. Ett fantastiskt första läsår har vi haft, som bjudit på både glädjeämnen och utmaningar. Det är i dessa dagar svårt för mig att känna att vi närmar oss slutet på något, när nästan all min tid de senaste månaderna har inneburit en tid i startgropen med förberedelser inför nästa läsår.

Men jag minns våra första veckor, när jag åkte fram och tillbaka mellan diverse butiker och skolan, för att komplettera vår utrustning med diverse klockor, tennisbollar, hyllor och ramar.

Att vi har gjort en sån här resa tillsammans, från en tom byggnad till en färdig skola, är en erfarenhet vi alla skall vårda minnet av för resten av våra liv. “Vågar vi?” -“Ja!” “Klarar vi det?” -”Absolut!”. Många är de mållinjer som korsats, projekt som färdigställts och drömmar som gått i uppfyllelse på grund av att just dessa två frågor besvarats på just det sättet. Nu är Internationella Engelska Skolan Liljeholmen ett faktum. En skola, där det tidigare inte fanns en skola. Inget hade varit möjligt utan det arbete som vår duktiga personal lagt ner, ett stort tack till er, men viktigast var modet att ta steget till att bli en elev. Nu går vi nästa läsår till mötes, med en större skola, med fler elever och lärare som mål.

Men först skall vi alla koppla av, och koppla bort vardagens rutiner; såväl glädjeämnen som (framförallt) bekymmer. Sommarlov, semester och ledighet är det som just nu ligger oss allra närmst. Ta vara på den tiden, jag önskar er en skön och vilsam sommar med bad, sol och varma sommarkvällar.      

Jag är fylld av tacksamhet och vördnad för den chans som erbjöds mig i och med att jag fick jobbet som Rektor på den här skolan. Efter ett decennium av arbete inom skolvärlden och Internationella engelska skolan kan jag konstatera att detta första läsår på vår skola är det bästa jag har upplevt.

Kära vänner; ha en underbar sommar!