Några ord från rektorn vid terminsstarten hösten 2018

FacebookTwitterLinkedInPinterestShare
You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.
From the Principal

Hej alla, 

ett stort tack till alla ni som kom på föräldrarmötena förra veckan, det är alltid så positivt att träffa er! 

Vi har haft en fin start på skolåret, matsalen och den goda skolmaten har varit en stort samtalsämne och det känns härligt efter förra året. Jag har fått frågor om vi drog ner på kostnaden för luncherna och om det var därför kvaliteten gick ner, men så var och är inte fallet. Vi har lagt samma summa på skolmat varje år, då vi tycker att det är viktigt med bra mat. Tyvärr var det interna problem hos företaget som lagade maten hos oss framt till och med förra läsåret som påverkade. 

Som ni kanske såg har vi målat och fixat nästan hela skolan, fixat fler Kingrutor på skolgården, och också inrett ett "häng" för åk 9 nere på plan 2 som vi tillsammans med elevrådet har som avsikt att försöka göra lite mysigare. Vi har också ett stort fokus på att hålla toaletterna rena och fräscha och har uppmanat eleverna att säga till direkt om de ser något som inte känns ok. 

Ms Torquato, som också jobbar med Junior Club, är på plats i Student room varje dag, och har köpt in fler spel, bollar etc och hjälper till med att hitta på aktiviteter. Och Ms D är i full fart med att planera nya teman i biblioteket och bokklubben har satt igång igen. Ni följer väl IES_liljeholmen_library på instagram för boktips? 

I ledningsgruppen håller vi just nu på med att analyserar resultat och undersökningar, både vår egna och Stockholms Stads, för vårt kvalitetsarbete och vi kommer att återkomma med mer info kring detta. Något som vi såg var att ni inte såg oss "meet and greet" på morgonen så nu har vi flyttat ut framför skolan och står där mellan 7:45-8:15 dagligen och hälsar eleverna välkomna, jag, Mr Northcott, Mr Gilford, Mr Westhead och Mr Hewitson har en dag på ett rullande schema, så vinka gärna när ni ser oss! 

97% av våra åk 9 var behöriga att komma in på ett gymnasieprogram i våras, men så vitt vi kan se från antagningen har alla påbörjat en utbildning, inkl introduktionsprogram för att läsa in de betyg som saknades. Det känns mycket bra! Några av dem har redan varit och hälsat på eller ringt och berättat om sin nya skola. En sa att hen kände sig så förberedd för nivån på gymnasiet vilket alltid känns bra att höra! Vårt meritvärde i medel blev 270 för åk 9.

Våra åk 6:or klarade sina nationella prov i engelska alldeles utmärkt, och vi låg över medel inom IES, och även i matematik lyckades de med att 79% av alla fick c eller högre! I svenska tangerade 6:orna IES meritvärde och deras betyg stämde ganska väl överens med nationella proven vilket känns mycket bra! 

Vi har fått några klagomål från ICA kring att bland annat våra elever hänger utanför deras entré efter skoltid och det stoppar deras andra kunder från att komma in. Vi håller en dialog med dem, och går ut och pratar med eleverna. 

I går, fredag, hade vi vår stora Kick Off, ett colour run där de olika Houses sprang tillsammans, och 4:orna sprang med sina faddrar i 9:an. Det var ett lyckat event, som vi kommer försöka göra en tradition av! Det fanns så klart möjlighet att springa bredvid och slippa bli blöt och färglad, vi hade även ponchos/plastsäckar till de som ville. Bilder kommer snart! 

 

Vänliga hälsningar

Annakarin Johansson 

Rektor