Spring has arrived!

You must consent to third-party cookies to view this content.You must consent to third-party cookies to view this content.

Så var vintern över och ljuset gör oss alla piggare!

 

Vilken häftig resa jag får vara med om här på IES Liljeholmen. I augusti var jag ny på skolan, precis som många andra, och nu känner jag, liksom våra åk fyra elever att vi verkligen hör hemma här. Under året har vi haft många framgångar och ett par besvikelser. Vårt elevrum kunde äntligen tas i bruk efter höstlovet, och vi har jobbat på att hitta den bästa lösningen för att också kunna ha ett litet café där inne och det verkar som att vi kan få till det inom en snar framtid. Vi fick äntligen till med ett byte av golv och ljuddämpare i det andra rummet som används för idrottshall. Vi har fått upp anslagstavlor och elevernas konst från Art-lektionerna i korridoren. Trots flytten ner i källaren är vårt bibliotek välbesökt, men vi ser alla fram emot att få kunna ta plan 7 i besittning. Tyvärr har det slutdatumet flyttats fram ett flertal gånger, och nu blir det först i juni som vi kan flytta upp möbler.

 I mars, mellan alla nationella prov kom våra åk 9:or iväg på en skidresa till Kungsberget, något som vi hoppas kunna bli till en tradition. Vi håller också på att planera deras avslutning och bal, och Caps and Gowns väntas i vilket ögonblick som helst anlända från USA.

  Förra veckan anordnades ett skoldisco av PTA, och medan utvecklingssamtalen pågick hade flera klasser en “bake sale” utanför mitt kontor, mycket trevligt!

  Samtidigt som allt detta pågår arbetas det flitigt på lektionerna, nationella prov skrivs, och IGCSE-proven förbereds. Jag, Mr Fröidstedt och Mr Northcott besöker lektioner så ofta vi kan. Jag deltog i en mycket spännande bildlektion förra veckan med åk 5, där vi skapade “Space Alien Sea Creatures” i papperslera. Eleverna hade planerat sitt arbete utifrån vissa förutsättningar, och skulle sedan utvärdera sitt resultat, blev de som de hade tänkt, eller hade de fått modifiera något.

  Nu går vi snart på påsklov, och sedan är det inte långt kvar på terminen!